Wie is Mariëlle van der Wal

Ik, Mariëlle van der Wal (1964), heb een passie voor persoonlijke ontwikkeling, kunst, kleuren, creatieve expressie en intuïtief schilderen. Vanuit deze passies leef ik, schilder ik en geef ik workshops, cursussen. Als zelfstandig kunstenaar en docent.

Je kunt bij mij terecht op de uniek gelegen locatie op het strand bij Aloha in Wijk aan Zee. Hier kom ik al jaren verschillende keren per week, het maakt niet uit welk seizoen of weer het is. Hier waait mijn hoofd leeg en borrelen de mooiste ideeën omhoog. Het strand, de zee en de duinen zijn zo puur natuur en laten mij rust en vrijheid ervaren. Een plek waar je je direct thuis voelt, een plek om te delen met anderen. Een plek waar je met je voeten in het zand kunt en je hoofd in de wolken. Even loskomen van alles wat moet en wat er van je wordt verwacht. Genieten in het hier en nu. Stilstaan bij wie je bent, wat je drijfveren zijn en wat je voor jezelf wenst in je leven, waar ruimte is om de waarheid in jezelf te vinden en waar jouw creativiteit vrij kan stromen.

Na mijn studie grafische technieken heb ik 13 jaar gewerkt aan het realiseren van boeken, tijdschriften en commercieel drukwerk. Na een dip in deze industrie, mede door de opkomende computer als communicator, ben ik mij gaan heroriënteren en heb in 2 jaar de PABO afgerond. Op de basisschool kon ik aanvankelijk mijn creativiteit heerlijk uitleven bij de kleuters. In deze periode ben ik ook serieuzer gaan schilderen. In eerste instantie voor mijzelf, en met kinderen op school (4-6 jaar). Ik begeleidde hen in het verbeelden van hun fantasie. Na een paar jaar ben ik freelance gaan werken in het basisonderwijs om kinderen los te laten komen van alle cognitieve verplichtingen en een ervaring te bieden die tot persoonlijke groei leidde.Ik begeleidde verschillende grote projecten; o.a. dynamisch schilderen, beeldhouwen en mozaïeken.

Inmiddels werk ik sinds eind 2007 als zelfstandig beeldend kunstenaar, lijstenmaker en docent.

Sinds 2011 ben ik trainingen aan het volgen voor persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Het schilderen is sindsdien ook intuïtiever en spiritueler geworden. Verwerking op het doek brengt voor mij alles samen, ik groei en voel mij verbonden met mijzelf en de materie.

Vanaf 2016 groeit de vraag naar workshops en cursussen. Maar waar wil ik die geven? Door omstandigheden kwam ik heel vaak bij Aloha in Wijk aan Zee. Nu is het een thuisbasis voor loslaten, aarden en dicht bij mezelf komen. De ideale plek om anderen dit ook te laten ervaren en cursussen en workshops ‘intuïtief schilderen’ aan te bieden.

Dat wat creatieve expressie voor mensen kan betekenen intrigeert mij enorm. Je leert er jezelf veel beter door kennen. Het kan helend werken, zowel op mentaal als fysiek, sociaal als op emotioneel niveau. Ik nodig je van harte uit deel te nemen aan zo’n heerlijke ‘tot jezelf kom cursus’.

Marielle