Weet jij wat intuïtie is?

Regelmatig krijg ik de vraag wat intuite, voor mij, is. En ik de stel dezelfde vraag vaak als we gaan beginnen met intuitef schilderen. Intuitie is dat je je laat je leiden door je diepe innerlijk weten. Het is er en je hoeft er niets anders voor te doen dan je er voor open stellen.

We krijgen iedere minuut, iedere seconde heel veel informatie binnen via onze zintuigen. Al die informatie kunnen we niet allemaal verwerken. Onze hersenen filteren er zo’n 5% van de informatie uit en daar doen we vervolgens ‘iets’ mee. Daar denken we over na, en een deel van deze informatie wordt ‘kennis’.  Maar… diep van binnen is er veel meer informatie beschikbaar.

Tijdens je slaap

Soms word je ‘s morgens wakker en ineens schiet je iets te binnen! Iets waar je een nachtje over ging slapen. ‘s Nachts wordt heel veel informatie verwerkt en gerubriceerd. Het krijgt een plekje in jouw geheugen. Als je slaapt wordt er niet gepiekerd of nagedacht. En blijf je niet beperkt tot de 5% informatie die je al verwerkt had. Je hebt dan toegang tot je onbewuste, je treft het in je dromen, dagdromen, net als je wakker wordt en na het mediteren als je hoofd rust heeft gehad en je dus even niet hebt nagedacht.

En juist dan krijg je de inzichten die je nodig hebt, het antwoord dat je wenste. Dat wat je zocht is gevonden in die grote voorraad kosmische kennis en vertaald in de boodschap die jij nodig had. ~Want de informatie uit de kosmos is geen taal. Beelden, alles bevattende clips waar je heel veel of alle info kunt zien, vinden, voelen en ontdekken.

Opeens weet je het!

Maar intuïtie is ook: aanvoelen wanneer je opeens, in een ‘split second’, doet wat je moet doen. Je springt weg voordat er iets valt. Je gaat toch een kant op die je niet had bedacht. Je hebt  zomaar opeens antwoord op de prangende vraag waarvan het antwoord al een tijdje op het puntje van je tong lag. Of: je kiest uit meerdere mogelijkheden die ene keuze: “omdat het goed voelt”.  Je handelt vanuit je gevoel, jouw intuïtie. Je verrast jezelf én bent blij met je ‘inval’.

Vertrouwen

Zelf vertrouw ik volledig op mijn intuïtie. Bijvoorbeeld als ik een parkeerplek zoek. En ik heb al veel plekjes gevonden in de meest bijzondere situaties. Eén keer stond er zelfs een man naar mij te wijzen en zei dat hij mij het plekje gunde dat hij vrij ging maken, de rest had een te patserige auto….

De basis van je zelf gidsen of te laten gidsen is je te ontspannen vanuit een positief gevoel en te vertrouwen. Je kunt altijd naar het gevoel gaan ‘daar waar je je gelukkig voelt’. Dan ben je in je mooiste gevoel en: uit je hoofd! Daar vind je toegang tot jouw intuïtie.

Marielle van der Wal

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply