Projecten

Naast schilderijen maak ik graag grote projecten voor publieke ruimten. Met mozaïek kun je ook spelen met kleur en vorm. Het resultaat kun je permanent plaatsen, binnen en buiten. Een project kan gemaakt worden met een groep. Zo’n project verbind de groep en het verbind de mensen aan de plek. Ik organiseer en realiseer deze projecten van idee naar creatie tot opruimen.

Neem vrijblijvend contact op voor informatie over zo’n mooi project.

Klik op de foto voor informatie over het project


Recensie

Al heel veel kinderen hebben ervaren hoe het is om 3 dimensionaal te denken en te werken. Ze vonden dat best lastig maar gingen de uitdaging aan. Beeldhouwen gaat verder dan ‘knutselen’! Ze werkten met vreemd gereedschap en vreemd materiaal. Prachtig om hen dat te laten ervaren!

Nadesha Buitenhuis schreef haar bevindingen als Cultuur Coördinator en leerkracht van Basisschool de Bareel te Heemskerk.

“Op onze basisschool krijgen de kinderen twee keer per week creatief. Gewoonlijk zijn dit teken- of knutsellessen. Daarnaast willen wij de kinderen kennis laten maken met verschillende vormen van handvaardigheid en handwerken. In samenwerking met Mariëlle ontstond het idee voor een project beeldhouwen. Dit project bestond uit een korte lessenserie voor een aantal groepen. Hierin zorgde Mariëlle voor een mooie opbouw van ontwerp tot uitwerking. Het was mooi om te zien hoe zij de kinderen iets leerde over het materiaal en de bewerking hiervan en hoe zij ze vervolgens mee nam in het proces van beeldhouwen. Mariëlle zorgde voor alle materialen en gaf duidelijk aan wat zij nodig had voor de lessen in de klas. Hierdoor ontstond een fijne samenwerking tussen Mariëlle en de leerkrachten. 

In deze lessenserie werd er gevarieerd tussen werken in de klas en buiten. Dit vanwege alle stof die ontstaat bij beeldhouwen. De kinderen vonden het heerlijk om ook eens op een andere plek te werken.
Na afloop van het project gingen de kinderen naar huis met hun eigen geschilderde beeldje. Zij waren apetrots! 

Wij hebben de samenwerking met Mariëlle als zeer prettig ervaren waardoor dit project herhaald hebben voor andere groepen. Na dit project hebben wij nog een aantal keer haar hulp ingeschakeld. Mariëlle heeft veel talent en kennis waardoor zij ook op andere creatieve gebieden goede begeleiding kan bieden. 

Mariëlle staat bij ons in het adresboek en wij zullen in de toekomst wellicht nogmaals met haar samenwerken. “

Nadesha Buitenhuis,
groepsleerkracht en ICC-er basisschool de Bareel, Heemskerk

Heeft u belangstelling voor het ‘beeldhouwen’? Grote aantallen leerlingen of kleine aantallen, het is geen probleem. Neem contact op met Marielle.