Van donker naar Licht

Ik verheug mij op de zonnewende op 21 december. Het is een keerpunt in het jaar dat de dagen weer langer licht worden. Voor mij is het ook een nieuwe start. Ik kruip langzaam uit mijn winterslaap en uit mijn binnenwereld en ik reik uit naar buiten met nieuwe plannen en actie. De afgelopen weken voelde ik dat ik veelal de stilte in ging, en naar binnen keerde. Ik ging vroeg naar bed en sliep lekker uit, ik mediteerde, luisterde veel naar muziek en liet de creativiteit stromen zoals het kwam. Er was weinig structuur, en dat was prima.

Tijd voor introspectie. In mijn meditaties focuste ik op het afgelopen jaar. Wat heeft het mij gebracht? Welke uitdagingen kwamen op mijn pad? Wat ging goed en wat heb ik geleerd van de dingen die niet goed gingen?  En ik onderzocht wat van wezenlijk belang is geweest op het persoonlijk vlak en voor mijn ondernemerschap.

Dit naar binnen keren in de donkere dagen voor de zonnewende heeft voor mij een helende werking.  Dat reflecteren geeft mij richting aan de dingen waar ik goed in ben en waar ik meer van wil. En.. wat laat ik los of ga ik anders organiseren.

 Ondanks alle dagelijkse uitdagingen, die niet gering waren, of juist daardoor, sta ik steviger in het leven. Allerlei belemmerende gedachten over gewenst of ongewenst gedrag mocht ik loslaten. Daarvoor mocht ik dit jaar diepe reizen naar binnen maken, en in de donkere krochten voelen welke overtuigingen niet van mij waren, maar waar ik of mijn naasten wel last van hadden. Door daar eerlijk naar te kijken, voel ik mij nu steviger in het leven staan. En mijn overtuiging alles alleen te moeten doen heb ik naar het rijk der fabelen gestuurd. Ik mag nog meer leven vanuit vertrouwen en overgave. Authentieker voel ik mij.  Ik voel meer lichtheid en er is weer ruimte om meer te spelen in het leven. 

Ook voel ik dat mijn werk als coach en kunstenaar voor mij een perfecte match is. 

Het is zo fijn om werkelijk in contact te zijn met mensen, en samen te onderzoeken wat er aangekeken mag worden om inzicht en ruimte te krijgen en dat ze daarna ook steviger in het leven staan. Ik word hier zo blij van! Komend jaar wil ik meer mensen kennis laten maken met familie- en systemisch opstellen en zal dat ook in groepen gaan aanbieden. 

Mijn creativiteit krijgt alle ruimte en het schilderen in opdracht is uitdagend. Het brengt mijn kunst op een hoger level. Het spelen met verf en kleur en uiting geven aan alles wat bruist en borrelt in mij geeft mij zoveel plezier! 

De Heart Gallery die ik tijdens de eerste Corona golf creerde is een mooi succes. Kleine lieve schilderijtjes maakte ik. Ik verkoop ze voor een klein prijsje en doneer 11% aan de voedselbank. Het geeft mij veel voldoening op deze manier iets te kunnen bijdragen en zo de liefde te verspreiden die we allemaal ze nodig hebben! ( https://mwart.nl/gallery-paintings/heart-gallery//)

Ook kijk ik reikhalzend uit naar de tijd dat we weer samen kunnen schilderen, op het strand en in de ‘Levenskunst’ praktijk. De nieuwe workshop ‘Wrakhout’  en de cursus ‘Chakra schilderen’, waren een groot succes!

Vanavond vier ik de zonnewende met een ritueel. Ik maak een mooi vuur dat symbool staat voor het nieuwe licht. De dingen die ik niet mee wil nemen in het nieuwe jaar, ik laat het achter in het vuur. En ik zal mijn intenties voor 2021 ook opschrijven en noemen. Zo zet ik een punt achter wat mij niet meer dient en kijk ik uit naar nieuwe plannen, ontmoetingen en uitdagingen. 

Deze lockdown is tijdelijk en zal hoe dan ook voorbijgaan. Er zullen betere tijden aanbreken. We zullen dan onze vrijheid des te meer kunnen waarderen.

Ik wens je een fijne kersttijd en jaarwisseling toe en tot volgend jaar!

Lieve groet,

Mariëlle

Ben jij nu ook geïnspireerd om te kijken naar wat 2020 jou heeft gebracht? Ik ben benieuwd hoe jij ernaar terugkijkt en wat jij in het nieuwe jaar anders wilt doen of waar je juist tevreden mee bent. Fijne Zonnewende!

Een van coaching trajecten, naast de individuele sessies, die ik graag onder de aandacht wil brengen is het schilderen van de Levensboom. Iedere keer word ik weer verrast wat het de cliënt brengt.  Vier sessies met vier thema’s en van daaruit gaan we in gesprek en ga je schilderen. Heb je interesse? Kijk even op www.levenskunst.art of neem contact op voor een oriënterend gesprek.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply