Intensive Levensboom

I t ’s . t i m e . t o . m a k e . y o u r . s o u l . h a p p y !

Mijn schilderen typeert zich door betekenisvol te willen zijn. Als ik schilder voor mijzelf, dit heet ‘vrij werk’, dan bubbelt en broeit er vaak al langere tijd iets van binnen. En dan krijg ik af en toe beelden, die later frequenter verschijnen. Of muziek met 1 zinnetje van een liedje. Daar ‘moet’ ik iets mee. Maar wat? En na enige tijd, soms na een week, soms na een paar maanden, ga ik aan de slag. Ook op het doek gebeurt er daarna heel veel. Onderhuids zat een verhaal dat zichtbaar wordt. En er wordt gewerkt en verwerkt. Een heel proces is dan gaande. 

En het fijne van schilderen sowieso is dat ik dat niet vanuit dat drukke hoofd doe. Mijn hoofd heeft het al druk genoeg met het dagelijkse gedoe. Mijn hoofd heeft dan vrij, snipper of vakantie. Heerlijk vindt mijn hoofd dat. En dat schilderen gaat bijna vanzelf. Met gevoel en ‘onderstroom’. Laag over laag gaat mijn proces. En de muziekkeuze vertelt mij ook wat er speelt en wat gevoeld wordt. Anouk of Madredeus of Mozart, vanalles komt er langs. Heerlijk! 

Leef!

Deze ‘Levensboom’ is ook zo’n verhaal. Tijdens een 1 op 1 ‘Intensive Levensboom schilderen’ werd dit mijn verhaal. Mijn wortels, levenspad, vruchten van het leven en verlangens schilderde ik tussen de systemische gesprekken die ik met mijn klant voerde en haar ook in beweging bracht. Zij had zo ook haar eigen proces met voor haar verrassende ontdekkingen. En ze gaf ook gehoor aan haar verlangens, zo mooi. Dat ik tussendoor schilderde vond zij heel prettig, samen op pad…

Deze ‘Intensive Levensboom’ is een bijzonder mooie manier om te kijken waar je nu staat, hoe je daar gekomen bent en wat het jou gebracht heeft. En…wat wil jij verder, wat wil jij anders. Kunstzinnig systemisch werken noem ik het. 

Wil jij hier meer over weten, mail dan op info@mwart.nl of kijk op de website naar Intensive Levensboom

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply